Upgrade for more impact

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Flexibele Post-hbo opleiding richting Teacher Leadership

Flexibele Post-hbo opleiding richting Teacher Leadership

Investeer in je eigen professie en onderwijspraktijk. Bouw je impact uit via persoonlijk leiderschap en leiderschap in onderwijsverbetering.

Duurzaam investeren in je eigen professionele expertise. Breng vanuit een onderbouwde aanpak en bevlogenheid anderen in beweging en enthousiasmeer ze. Zo draag je bij aan de verbetering van het onderwijs.

Daar draait het om in ons flexibele Post-hbo leerlandschap, waarin je je stapsgewijs ontwikkelt richting ‘Teacher Leader’. Als leraar ben je altijd in ontwikkeling. Je doet dagelijks waardevolle ervaringen en nieuwe inzichten op en raakt geïnspireerd door uitwisseling met collega’s. Ben je er aan toe om je eigen ontwikkeling te verdiepen en je impact in jouw organisatie te verbreden? Doe dan mee aan ons Upgrade programma en ontwikkel je tot Post-hbo Teacher Leadership.

Het begrip Teacher Leadership verwijst naar leraren die continu investeren in hun eigen professionele ontwikkeling. Zij verbeteren hun onderwijs voortdurend vanuit een kritische en onderzoekende houding. Weten met hun drive het onderwijs te verbeteren én anderen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren.

 

Opbouw van je persoonlijke Post-hbo traject

Binnen ons Upgrade leerlandschap stel jij je eigen opleidingstraject samen.

 1. Startpunt van jouw opleidingstraject is een persoonlijke groeiplan. Tijdens een intake brengen we in kaart waar jij je naar toe wilt ontwikkelen. Daarbij bekijken we hoe dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs in jouw klas en school. Jij hebt de intake voorbereid door het opstellen van jouw persoonlijk groeiplan.
  Je gaat tijdens het Teacher Leadership traject gericht bijdragen aan schoolontwikkeling. Dit vraagt om betrokkenheid en steun vanuit de schoolleiding. Bij de intake is dan ook altijd iemand uit de schoolleiding aanwezig.
 1. Je geeft zelf inhoud aan het onderdeel More Knowledge & Skills. Dit doe je in je eigen tempo. De focus ligt op het ontwikkelen van je pedagogisch en didactisch meesterschap. Je stapelt cursussen en neemt deel aan een masterclass/conferentie, passend bij de gekozen focus. Je herkent de cursussen die te benutten zijn in het Upgrade Post-hbo leerlandschap aan FLEX. De gekozen professionaliseringsactiviteiten omvatten in totaal tenminste 15 contacturen en 35 zelfstudie uren. We houden rekening met recent gevolgde cursussen en zelfstandig uitgevoerd (literatuur)onderzoek.
 1. Binnen het onderdeel More Vocation ontwikkel je persoonlijk leiderschap. Je krijgt zicht op je professionele identiteit, je eigen overtuigingen en drive en kunt een onderbouwde visie op goed onderwijs onder woorden brengen.
 1. Binnen het onderdeel More Impact ontwikkel je je tot Teacher Leader. Je leert anderen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren. Je doet kennis op over onderwijs verbeteren, onderzoeksmatige aanpak, veranderkundige processen en innovatie. Je krijgt praktische tools aangereikt die je kunt inzetten in het leidinggeven aan verbeterprocessen en projecten in het onderwijs bij jou op school en daarbuiten.

 Je bepaalt zelf het tempo waarin je deze ontwikkelpunten oppakt. Na het afronden van de drie onderdelen, de bijbehorende opdrachten en je meesterstuk, ontvang je het Post-hbo diploma Teacher Leadership.

 

Doelgroep

Gedreven leerkrachten die toe zijn aan het verbreden van hun impact in de school, vanuit eigen bevlogenheid en gerichte doorgaande professionele verdieping.

 

Doelen
Met een Post-hbo Teacher Leadership haal je direct meer uit jouw onderwijs:

 • Versterk een onderzoekende houding door nieuwsgierig, kritisch en planmatig handelen;
 • Schep ruimte voor verdieping middels theorie en praktijkervaringen;
 • Ga creatief om met diversiteit en perspectiefwisseling;
 • Creëer een planmatige aanpak van onderwijsverbetering in de eigen schoolorganisatie;
 • Onderzoek je eigen waarden, overtuigingen en je persoonlijke beroepsidentiteit;
 • Vergroot persoonlijk meesterschap door middel van cyclische reflectie;
 • Betrek en enthousiasmeer collega’s, waarbij je samen gericht bent op het leren en het onderwijs in de school;
 • Leren elkaar te versterken door middel van feedback.

 

Studiebelasting uren

Intakegesprek en  uitwerking groeiplan 10 SBU

More Knowledge & Skills, je stapelt cursussen en zelfstudieactiviteiten die tenminste 15 uur contacttijd (60 SBU totaal) omvatten.

More Vocation bestaat uit 5 bijeenkomsten van 3 uur.

More Impact bestaat uit 5 bijeenkomsten van 3 uur.

Totaal Upgrade Post-hbo opleiding richting Teacher Leadership 300 SBU: tenminste 50 uur contacttijd en 250 uur zelfstudie, intake, meesterstuk en praktijkopdrachten.

 

Planning

More Knowledge eigen planning, zie cursusdata bij FLEX programmering.

More Vocation en More Impact op woensdagmiddag:
09-03-22 14:00-17:00
16-03-22 14:00-17:00
23-03-22 14:00-17:00
30-03-22 14:00-17:00
06-04-22 14:00-17:00
13-04-22 14:00-17:00
20-04-22 14:00-17:00
11-05-22 14:00-17:00
18-05-22 14:00-17:00
25-05-22 14:00-17:0018.
Opleiding

Thema
Upgrade for more impact

Organisatie
Thomas More Academie

Locatie
Thomas More Hogeschool

Trainer
Divers

Afronding
Diploma

Startperiode
Januari-Februari 2022

Aantal bijeenkomsten
10-15

Contacttijd
50-100 uren

Zelfstudie
>200 uren

Prijs
€1800,- ex. More Knowledge onderdelen

Ik heb een vraag

Vraag informatie aan

Ook interessant