Upgrade for more impact

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Flexibel Post HBO leerlandschap richting Teacher Leadership

Flexibel Post HBO leerlandschap richting Teacher Leadership

Investeer in je eigen professie en onderwijspraktijk en bouw je impact uit via persoonlijk leiderschap en leiderschap in onderwijsverbetering.

Duurzaam investeren in je eigen professionele expertise en vanuit een onderbouwde aanpak en bevlogenheid anderen in beweging weten te brengen en te enthousiasmeren. Zo ga je bijdragen aan de verbetering van het onderwijs. Daar draait het om in onze flexibele Post HBO leerlandschap, waarin je je stapsgewijs ontwikkelt richting ‘Teacher Leader’. Als leraar ben je altijd in ontwikkeling. Je doet dagelijks waardevolle ervaringen en nieuwe inzichten op, raakt geïnspireerd door uitwisseling met collega’s, nieuwe kennis en inzichten. Ben je er aan toe om je eigen ontwikkeling te verdiepen en je impact in jouw organisatie te verbreden, doe dan mee aan ons Upgrade programma en ontwikkel je tot Post HBO Teacher Leadership.

Het begrip Teacher Leadership verwijst naar leraren die continue investeren in hun eigen professionele ontwikkeling en vanuit een kritische en onderzoekende houding hun onderwijs steeds verder willen verbeteren. Zij weten met hun onderbouwde aanpak en drive het onderwijs te verbeteren, én anderen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren.

Opbouw van je persoonlijke Post HBO traject

Binnen ons Upgrade leerlandschap stel JIJ je eigen opleidingstraject samen.

 1. Startpunt van jouw opleidingstraject is een persoonlijk groeiplan. Tijdens een intake brengen we in kaart waar jij je naar toe wilt ontwikkelen en hoe dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs in jouw klas en school. Jij hebt de intake van te voren voorbereid door het opstellen van jouw persoonlijk groeiplan. Bij een intake is ook altijd iemand uit de schoolleiding betrokken. Je gaat tijdens het Teacher Leadership traject gericht bijdragen aan de schoolontwikkeling. Dit vraagt om betrokkenheid en steun vanuit de schoolleiding.
 2. Je geeft zelf inhoud aan het onderdeel More Knowledge & Skills, dit doe je in je eigen tempo. De focus ligt op het ontwikkelen van je pedagogisch en didactisch meesterschap. Je stapelt cursussen en neemt deel aan een masterclass/conferentie passend bij de gekozen focus. Je herkent de cursussen die te benutten zijn in het Upgrade Post HBO leerlandschap aan UPGRADE. De gekozen professionaliseringsactiviteiten omvatten in totaal tenminste 15 contacturen en 35 zelfstudie uren. We houden rekening met eerder (recent) gevolgde cursussen en zelfstandig uitgevoerd (literatuur) onderzoek.
 1. Binnen het onderdeel More Vocation ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap. Je krijgt zicht op jouw professionele identiteit, je eigen overtuigingen en drive en je kan een onderbouwde visie op goed onderwijs onder woorden brengen.
 1. Binnen het onderdeel More Impact ontwikkel je je tot Teacher Leader. Je leert anderen in beweging te krijgen en enthousiasmeren. Je doet kennis op op het gebied van onderwijsverbetering, onderzoekmatige aanpak, veranderkundige processen en innovatie. Je krijgt praktische tools aangereikt die je kunt inzetten in het leidinggeven aan onderwijs verbeterprocessen/-projecten in de school (en daarbuiten).

 

Je bepaalt hierbij zelf het tempo waarin je dit doet. Na het afronden van de drie onderdelen, bijbehorende opdrachten en je meesterstuk rond je de opleiding af met het post HBO diploma Teacher Leadership.

Doelgroep

Gedreven leerkrachten, die vanuit eigen bevlogenheid en gerichte doorgaande professionele verdieping,  er aan toe zijn om hun impact in de school te verbreden.

Doelen

 • Het versterken van een onderzoekende houding, wat zich uit in nieuwsgierig, kritisch en planmatig handelen;
 • Ruimte scheppen voor verdieping middels theorie en praktijkervaringen;
 • Creatief omgaan met diversiteit en perspectiefwisseling;
 • Creëren van een planmatige aanpak van onderwijsverbetering in de eigen schoolorganisatie;
 • Onderzoeken van eigen waarden, overtuigingen en persoonlijke beroepsidentiteit;
 • Vergroten van persoonlijk meesterschap middels cyclische reflectie;
 • Het kunnen betrekken en enthousiasmeren van collega’s waarbij je samen gericht bent op het leren en het onderwijs in de school;
 • Leren elkaar te versterken middels feedback.

 16.

Subdeel
Upgrade for more impact

Locatie

Startdatum
volledig schooljaar

Organisatie

Trainer
Divers

Prijs
€ 1.800 (basisprijs)

Studiebelastingsuren
300

Afronding
DiplomaMeld je aan of vraag hier informatie aan.

Aanmelden voor dit traject

Ook interessant