Teamscholingstrajecten

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Leren buiten het klaslokaal voor teams

Leren buiten het klaslokaal voor teams

Alles wat je buiten kunt doen moet ook buiten. Alles wat je van buiten kunt leren moet je benutten. Zo maken we kinderen op een gezonde manier wereldwijs. Dit begint al bij leren op een (groen) schoolplein!

In Nederland doen we het weinig tot niet. Lesgeven in de schoolomgeving… Maar bijvoorbeeld in Scandinavië, Engeland en Australië verzorgen de leerkrachten regelmatig (van dagelijks minstens 1 keer tot wekelijks 1 dagdeel buiten les) onderwijs op het plein of daarbuiten, in het museum of bij een bedrijf. Frisse lucht, beweging, een andere omgeving, het onverwachte, de rijke leeromgeving, de dagelijkse werkelijkheid… Deze elementen vinden we allemaal buiten en zijn van meerwaarde bij het leren.
 

Doel

  • Je oefent met het verplaatsen van je onderwijs naar buiten;
  • Je weet hoe en welke uitdagingen uit de maatschappij je in kunt zetten in je onderwijs en hoe je er onderwijs van kunt maken;
  • Je kent verschillende (veldwerk) technieken en hebt deze ook uitgeprobeerd;
  • Je weet wat je moet doen om veilig naar buiten te kunnen gaan;
  • Je richt samen met jullie team de beste plek in voor buitenonderwijs op het schoolplein;
  • Je stelt met elkaar vast welke vaardigheden er in jullie school worden verzorgd;
  • Je gunt je leerlingen een gezonde en rijke leeromgeving binnen en buiten;
  • Je kent de meerwaarde van onderwijs buiten en van buiten onderwijs.

 

Doelgroep

Alle onderwijsprofessionals in een team.
 

Inhoud

Daarom verken je in deze training de twee verschillende manieren van buitenonderwijs. Buitenonderwijs voor het versterken van kennis en buitenonderwijs voor het versterken van vaardigheden. Met beide manieren van onderwijs oefenen we in de directe omgeving van de school. De training wordt dan ook buiten verzorgd. Daarbij is het motto: ‘Slecht weer bestaat niet: alleen slechte kleding’.

Je krijgt inzicht in de wijze waarop je het onderwijs uit de methode kunt verplaatsen naar buiten. Daarnaast krijg je een uitgebreid repertoire aan (veldwerk)technieken. In de laatste bijeenkomst ontwerpen we met elkaar de ruimte die nodig is voor dit onderwijs en verkennen we de inzet en het gebruik van nieuwe en bestaande werkvormen.

Bijzonderheden
Wil je vast wat meer te weten komen over leren buiten het klaslokaal? Tijdens dit traject maken we o.a. gebruik van buitentijd = leertijd van Mark Mieras.


10.
Studiedag, Teamtraject

Subdeel
Wereldwijsheid

Locatie
Op maat, buiten

Startdatum
offerte

Organisatie
Thomas More Academie

Trainer
Erwin Groenenberg

Prijs
offerte

Studiebelastingsuren
15

Afronding
Ontworpen activiteitenMeld je aan of vraag hier informatie aan.

Aanmelden voor dit traject

Ook interessant