Leiderschap en schoolontwikkeling

Teamscholingstrajecten
Home » Cursussen » Samen informeel leren en voorbereiden herregistratie schoolleidersregister

Samen informeel leren en voorbereiden herregistratie schoolleidersregister

Geef samen met andere schoolleiders invulling aan informeel leren in het kader van herregistratie in het schoolleidersregister. We vertragen en scheppen ruimte voor bovenschoolse ontmoeting van schoolleiders. We verkennen met jou je ambities en de wijze waarop je je professionalisering door ontwikkelt.

Dit doe je zelf op tal van manieren (denk aan het bezoeken van congressen, studiereizen, teamtrajecten, lezen en onderzoeken in het kader van ontwikkeling van je persoonlijke kennisbasis en praktijktheorie, intervisie met collega’s, leiderschapscoachtraject, audits in andere school verzorgen enz.).
 

Doel

De kracht van informeel leren is dat de dagelijkse werkpraktijk verbonden wordt aan theorieën en interventies. Het leren wordt zichtbaar gemaakt middels een portfolio en er vindt direct in je dagelijkse praktijk borging van vaardigheden plaats. Jij levert het bewijs en het effect is in de praktijk zichtbaar.
 

Doelgroep

Schoolleiders.
 

Inhoud

Voor het schoolleidersregister rond je elke vier jaar drie thema’s af, waarbij je een keuze kun maken uit de volgende thema’s:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Regie en strategie
  • Kennis- en kwaliteitsontwikkeling
  • In relatie staan tot de omgeving
  • Omgaan met verschillen
  • Leidinggeven aan verandering
  • Toekomstgericht onderwijs
  • Of maak gebruik van de wildcard optie en integreer het in een ‘teamkracht’ traject in je school of volg ‘duurzaam leiderschap’ en breng je eigen groei als schoolleider in kaart.

Tijdens dit traject breng je je eigen professionele ontwikkeling in kaart en samen bereiden we op tenminste 3 van de 7 profes- sionaliseringsthema’s je herregistratie voor. Je ontwikkelt hierbij een persoonlijk ontwikkelingsportfolio dat de onderbouwing van jouw aanvraag op die thema’s bevat.

Per thema worden drie workshopbijeenkomsten gepland waarin je actief je bijdrage levert, je verdiept jezelf door het lezen van literatuur, het vormgeven van een ontwikkeling binnen de school en het bijwonen van masterclasses. Andere zelf ondernomen professionaliseringsactiviteiten verbinden we aan het thema. Thomas More Academie zet gecertificeerde beoordelaars in die de validering verzorgen.8.
Cursus, Studiedag

Subdeel
Teamkracht

Locatie
Thomas More Hogeschool

Startdatum
offerte

Organisatie
Thomas More Academie

Trainer
Joyce Poiesz
Judith van Wijngaarden
Divers

Prijs
offerte

Studiebelastingsuren
9

Afronding
OfferteMeld je aan of vraag hier informatie aan.

Aanmelden voor dit traject

Ook interessant